“Ви вкрали моє дитинство!”: Грета Тунберг звинуватила світових лідерів у бездіяльності щодо екології

Дата: 24 Вересня 2019
A+ A- Підписатися

Шведська активістка Грета Тунберг виступила на кліматичному саміті ООН у Нью-Йорку та звинуватила світових лідерів у тому, що вони не вживають необхідних заходів, щоб попередити кліматичну кризу на планеті. 

“Це все – неправильно. Я не маю бути тут. Я маю бути в школі – на іншому боці океану”, – звернулася до політиків 16-річна школярка. 

У своєму емоційному зверненні на саміті активістка наголосила, що за останні роки політики зруйнували своїми порожніми обіцянками щодо захисту клімату на планеті життя мільйонів людей. 

“Мені ще пощастило. Люди страждають та помирають, цілі екосистеми руйнуються. Ми перебуваємо на порозі масового вимирання видів, але все, що ви можете, – це говорити про гроші та розповідати казки про зростання економіки. Як ви посміли?” – зриваючись на крик сказала Тунберг зі сцени. 

Разом із 15 іншими активістами дівчина подала скарги до ООН, де вони разом заявили, що своєю бездіяльністю у сфері збереження клімату світові лідери порушують права дітей.

Як відомо, для того, щоб потрапити на кліматичний саміт ООН, школярка, номінована на Нобелівську премію миру, перепливла Атлантичний океан на швидкісній яхті, яка виробляє енергію лише з підводних турбін та сонячних батарей і не шкодить довкіллю.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter