Головреда пропагандистської газети “Республіка” у Луганську підозрюють в інформаційній співпраці з окупантами

Дата: 16 Травня 2024
A+ A- Підписатися

Служба безпеки України повідомила про підозру в інформаційній співпраці з окупантами (ч. 6 ст. 111-1) виконувачу обовʼязків головного редактора пропагандистської газети “Республіка” Олександру Бальвасу.

Про це свідчить текст підозри на сайті Луганської обласної прокуратури.

Фото з пропагандистського сайту ЛИЦ

За даними досудового розслідування, Бальвас очолив ресурс у вересні 2015 року. У газеті та на її сторінках у соцмережах він поширює матеріали з підтримкою окупантів. Номери йдуть до друку саме за його підписом.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Засновником пропагандистської газети “Республіка” є головний редактор іншої луганської газети “XXI век” Юрій Юров. У травні 2024 року есбівці повідомили йому про підозру за аналогічною статтею – інформаційна співпраця з окупантами. Бальвас теж був співробітником “ХХІ века”. Про це свідчить його підпис під заявою українських журналістів до третього президента Віктора Ющенка у 2005 році.

Нагадаємо, що окупаційний “Центр навчання блогерів”, який росіяни запустили в березні 2024 року на базі пропагандистського телеграм-каналу “Донбасс Медиа”, заявив про підготовку більш ніж 50 блогерів у Луганську.

У телеграм-каналі Луганскинформцентра під дописом про випуск “блогерів” підписники дивуються, звідки в місті взялося стільки блогерів. Автори коментарів також вважають, що ці “блогери” поширюють у маси “розпусту та насильство”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter