Головред видання “Проєкт” і його заступник покинули Росію через можливі репресії

Дата: 30 Липня 2021
A+ A- Підписатися

Головний редактор російського видання “Проєкт”, що спеціалізується на журналістських розслідуваннях, Роман Баданін і його заступник Михайло Рубін, які зараз перебувають у США, не планують повертатися до Росії через можливі репресії.

Про це пише Reuters із посиланням на слова Баданіна.

Джерело: tjournal.ru

Чоловік повідомив, що перебував у відпустці в США, коли дізнався, що видавця “Проєкту” – Project Media, Inc. – мін’юст РФ визнав “небажаною організацією”. Тож повертатися до Росії він поки не планує, як і Рубін, який поки що живе в Нью-Йорку. 

За словами Баданіна, ще кілька журналістів видання також планують виїхати до іншої країни, проте роботу видання не припинить.

“Проєкт” писав про ймовірну третю дочку президента Росії Володимира Путіна, можливу другу дружину президента Чечні Рамзана Кадирова, роботу ПВК Вагнера в Африці, діяльність “кухаря Путіна” Євгена Пригожина тощо.

У день виходу розслідування про голову МВС Росії Володимира Колокольцева, наприкінці червня 2021 року, до журналістів “Проєкту” прийшли з обшуками.

“Проєкт” занесли в Росії до переліку “небажаних організацій” 15 липня 2021 року. П’ятеро журналістів видання потрапили до списку “іноземних агентів”. 

Згідно з російським законодавством, члени “небажаних” організацій можуть бути оштрафовані або ув’язнені до шести років за ігнорування заборони.

Нагадаємо, що за останні пів року в Російській Федерації ще більше посилили систему державної цензури, підтримавши, наприклад, підсилення покарання за наклеп, та введення покарання для власників сайтів, які відмовляються від вимог російської влади цензурувати контент в інтернеті. ZMINA докладно розповідала про нові репресивні закони в Росії та те, як вони вплинуть на життя в окупованому Криму. 

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter