Російські силовики прийшли з обшуками до журналістів, які розповіли про корупцію голови МВС

Дата: 29 Червня 2021
A+ A- Підписатися

У Москві силовики прийшли з обшуками до головного редактора видання “Проект” Роман Баданіна, його заступника Михайла Рубіна, а також журналістки Марії Жолобової.

Про це повідомили в телеграм-каналі видання. 

Роман Баданін, Марія Жолобова та Михайло Рубін

Силовики прийшли з обшуками рано-вранці та спочатку не називали причини візиту. Однак згодом виявилося, що слідчі дії проходять у межах справи про наклеп щодо петербурзького бізнесмена Іллі Трабера. Він став героєм однієї із серій фільму “Питерские”, який вийшов ще у 2017 році. У стрічці Трабера називали “єдиним з живих авторитетів, знайомство з яким визнавав Володимир Путін”. 

Наразі в Баданіна силовики вилучили два ноутбуки, а в Жолобової – ноутбуки, мобільні телефони, флешки та сім-картки. У головного редактора “Проекта” і його захисника взяли підписку про нерозголошення

Як розповіла телеканалу “Дождь” адвокатка Анна Богатирьова, Баданін перебуває в статусі підозрюваного, журналістка Жолобова, яка брала участь у створенні фільму “Питерские”, – у статусі свідка. Однак у якому статусі перебуває журналісті Рубін, досі невідомо. У створенні фільму “Питерские” він участі не брав.  

Напередодні обшуків журналісти “Проекта” повідомили про випуск розслідування, присвяченого корупційним статкам голови російського МВС Володимира Колокольцева. Після публікації тексту деякі читачі почали помічати проблеми в роботі платформи. 

Видання “Проект” створили 2018 року. За час роботи журналісти медіа випустили чимало гучних розслідувань, які стосувалися статків російських високопосадовців, жінок, яких називають “доньками Путіна”, та наближених до російського президента олігархів. Окрім цього, вони порушували тему сексуальних домагань, того, як російська влада намагається впливати на зміст вікіпедії, і так званої дідівщини в армії. 

Нагадаємо, що за останні пів року в Російській Федерації ще більше посилили систему державної цензури, підтримавши, наприклад, підсилення покарання за наклеп, та введення покарання для власників сайтів, які відмовляються від вимог російської влади цензурувати контент в інтернеті. ZMINA докладно розповідала про нові репресивні закони в Росії та те, як вони вплинуть на життя в окупованому Криму. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter