Головред “Новинарні” розповів про погрози після оприлюднення листів щодо відбілення репутації нардепа

Дата: 31 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

Головред “Новинарні” Дмитро Лиховій розповів про погрози після оприлюднення надісланих йому пропозицій від “політичного консультанта” про нібито оплату за непублікацію негативної інформації щодо нардепа від “Слуги народу” та видалення вже опублікованого контенту. 

Про це повідомили на сайті видання 31 серпня.

Дмитро Лиховій. Джерело: novynarnia.com

Напередодні, 30 серпня, Лиховій розповів на своїй сторінці у фейсбуку, що редакція “Новинарні” отримала листа від невідомого адресанта, який підписався “Ігор Хоменко” і відрекомендувався як “політичний консультант і гуру управління репутацією”, уповноважений неназваним клієнтом для нібито зачищення інтернету від негативної інформації про нардепа, голову Бюджетного комітету ВРУ Юрія Арістова та його сина Артема.

“Щодо мого клієнта ведеться чорна негативна інформаційна кампанія, замовлена ​​непатріотичними силами з-за кордону. Цифровий слід веде до Росії. Дії вимагають жорсткої відповіді. Тому нас цікавить купівля блоку негативу (непублікації будь-яких негативних матеріалів) щодо Юрія Арістова та Артема Арістова до кінця 2021 року. А також вилучення будь-яких негативних матеріалів, опублікованих після 2019 року… Чи можемо дуже смачно співпрацювати… проєкт жирний. Якщо розумієте, про що я… Чекаю контактну особу для зв’язку”, – зазначив відправник листа.

Джерело: фейсбук-сторінка Дмитра Лиховія

Лиховій висловив сумнів, що “гуру піару” Хоменко, судячи з “топорного” стилю написання листа та пустої сторінки у фейсбуку, насправді існує. Тож, на його думку, ситуація може бути “розводом і провокацією”.

“Але ж є бритва Оккама, і є нинішня проффесіональна та кришталево чесна влада. Тому я не виключаю геть нічого”, – зазначив він.

Уже наступного дня після оприлюднення пропозицій від “Хоменка” журналіст отримав листа з погрозами. 

“Скажу прямо: мені пофігу твій пост. Як досвідчений технолог, я передбачив цей сценарій і врахував твою ділову ненадійність. Тому зауваж – я не назвав ім’я клієнта. Як і своє. Ви розмовляли з моїм digital-аватаром… вам дуже пощастило, що ви виявилися занадто дрібним клопом, щоб на такого реагувати. Там люди серйозні – можуть і в багажнику покатати”, – написав “спеціаліст з управління репутацією”.

 
Джерело: фейсбук-сторінка Дмитра Лиховія

“Я сприймаю це як погрозу. Наприклад, погрозу спалити автомобіль, і подам з цього приводу заяву про злочин у поліцію”, – написав Лиховій на своїй сторінці у фейсбуку.

Журналіст уточнив, що вбачає в діях “політтехнолога” злочин, передбачений частиною 1 статті 345 Кримінального кодексу України (“Погроза вбивством, насильством або знищенням чи пошкодженням майна щодо журналіста, його близьких родичів чи членів сім’ї у зв’язку зі здійсненням цим журналістом законної професійної діяльності”).

У коментарі до поширеного скриншоту листа з погрозами головред “Новинарні” нагадав, що отримав його в день, коли стало відомо про зачищення інтернет-простору від новини про ДТП за участю нардепа від “Слуги народу” Олександра Трухіна – заступника Арістова в Бюджетному комітеті.

Також редакція “Новинарні” зазначила, що пропозиція “Ігоря Хоменка” надійшла за кілька днів після появи в інтернеті публікацій про те, що фірми, пов’язані з Юрієм Арістовим, нібито ведуть бізнес із російськими компаніями, а його син Артем фотографується на Красній площі в Москві.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що українські ЗМІ отримали пропозицію про видалення на своїх ресурсах повідомлення про ДТП за участю нардепа, очільника партійного осередку “Слуги народу” в Полтавській області Олександра Трухіна. Аварія сталася 23 серпня в Дарницькому районі Києва. Внаслідок її постраждали шестеро осіб, зокрема двоє дітей.

Упродовж кількох днів близько 30 видань видалили новину або відредагували її текст так, щоб не згадувалося прізвище народного депутата. Згодом деякі редакції пояснили, чому зробили це.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter