Гендиректорам двох російських авіакомпаній загрожує до 9 років через незаконні польоти до окупованого Криму

Дата: 15 Березня 2024
A+ A- Підписатися

Українські правоохоронці оголосили про підозру гендиректорам “Спеціального льотного загону “Росія” та “Авіакомпанії “ІКАР” за незаконні польоти до тимчасово окупованого Криму.

Про це повідомила пресслужба прокуратури автономії.

У відомстві повідомили, що усупереч українському законодавству та міжнародному праву, протягом 2019 року за керівництва підозрюваних регулярно організовувались та здійснювались авіаперевезення з РФ до закритого міжнародного аеропорту “Сімферополь” та у зворотному напрямку. Ці польоти здійснювали без відповідного дозволу та заявки на використання повітряного простору України.

Фігуранти кримінальної справи використовували для виконання авіарейсів 17 повітряних суден ФДБУ “Спеціальний льотний загін “Росія” та три авіасудна ТОВ “Авіакомпанія “Ікар”, що так само підтримувала зв’язок із Росавіацією для погодження та затвердження польотів.

У повідомленні прокуратури не називають імена та прізвища підозрюваних, утім, згідно з відкритими джерелами, гендиректором ФДБУ “Спеціальний льотний загін “Росія” є Костянтин Едуардович Терещенко (Konstantin Eduardovich Tereshchenko), а “Авіакомпанії “Ікар” – Петро Костянтинович Соловйов Pyotr Konstantinovich Solovyov.

Підозрюваним загрожує до дев’яти років позбавлення волі.

ZMINA також виявила таких громадян Російської Федерації, що порушили державний кордон України та незаконно в’їхали на тимчасово окуповану територію Автономної Республіки Крим: 

У січні 2024 року українські правоохоронці повідомили про підозру генеральному директору авіапідприємства “Сєвєрсталь” за незаконні пасажирські перевезення до тимчасово окупованого Криму. Також генеральному директору авіакомпанії “Уральські авіалінії” загрожує дев’ять років в’язниці за незаконні пасажирські перевезення до Криму.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter