ФСБ затримала і звинуватила сімферопольця в закликах до розправи над окупантами

Дата: 12 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

ФСБ Росії затримала жителя Сімферополя, звинувативши його в закликах до розправи над окупаційними військовими, які беруть участь у повномасштабній війні проти України.

Про це повідомляє російське державне видання “Крыминформ” із посиланням на пресслужбу ФСБ Росії.

Повідомляється, що сімферополець 1980 року народження розміщував у груповому чаті месенджера Telegram коментарі, що “містять погрози розправи над військовослужбовцями збройних сил РФ, які беруть участь у спеціальній військовій операції з денацифікації та демілітаризації України”.

Проти чоловіка окупаційні слідчі порушили кримінальну справу за статтею 280 (“публічні заклики до екстремізму”) КК Росії. Мешканцю Сімферополя загрожує позбавлення волі на строк до п’яти років.

 

Ім’я та прізвище затриманого не вказано, його публічних коментарів немає.

Раніше повідомлялося, що окупаційна влада Севастополя запустила чат-бот для доносів на тих, хто підтримує українську владу. 

За даними Представництва президента України в АРК, на території Криму окупаційні силовики почали раптові перевірки цивільного населення. Окупанти можуть зупинити людину серед вулиці, перевірити сумку та вміст телефона, подивитися, на кого людина підписана в мережі та які відео дивиться на YouTube.  

Також стало відомо, що під час в’їзду до Севастополя російські поліцейські почали зупиняти та перевіряти автомобілі з українськими номерами.

Нагадаємо, українська влада анонсувала плани з деокупації Криму. Військкомати Московської та Ленінградської областей, Москви та Санкт-петербургу отримали вказівки щодо масового призову на військову службу місцевих жителів для “оборони” тимчасово окупованого Криму.

Представництво президента України в Автономній Республіці Крим оприлюднило детальну інструкцію, що робити цивільним під час бойових дій у Криму та деокупації півострова.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter