Фотограф білоруського видання TUT.BY отримає посвідку на проживання в Україні

Дата: 14 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

Україна надасть журналісту Вадиму Заміровському посвідку на проживання і продовжуватиме підтримувати незалежних журналістів, які створюють справжні якісні медіа для Білорусі.

Про це написав у фейсбуці прессекретар Білоруської асоціації журналістів Борис Горецький.

Джерело: фейсбук Вадима Заміровського

Раніше стало відомо, що в Державній міграційній службі України фотографу TUT.BY Вадиму Заміровському відмовили в отриманні посвідки на проживання через технічні неточності в документах. Йому запропонували подати документи заново. Однак деякі офіційні папери Заміровський заново подати не може, оскільки вони підписані редактором, заарештованим у Білорусі. Колегам з Білоруської асоціації журналістів вдалося розв’язати цю проблему.

Ми щойно спілкувалися з головою Державної міграційної служби України пані Наталією Науменко, яка розуміє проблеми наших колег і знайшла вихід із ситуації. Дякуємо за розуміння та бажання допомогти. Це дуже важливо. Також дякую всім колегам, які долучилися до розв’язання цього питання. Солідарність. Взаємопідтримка. Разом нас багато”, – написав  Горецький.

Нагадаємо, кілька днів тому у Білорусі 11 фігурантам “справи TUT.BY”, які перебувають у СІЗО вже чотири місяці, продовжили строк утримання під вартою ще на два місяці, вдові засновника компанії, письменниці Юлії Чернявській продовжили домашній арешт.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter