Фінальне засідання Верховного Суду щодо заборони будівництва в Протасовому Яру зірвали адвокати забудовника

Дата: 12 Січня 2022
A+ A- Підписатися

Фінальне засідання Верховного Суду щодо заборони будівництва в ландшафтному заказнику місцевого значення “Протасів Яр” у Солом’янському районі міста Києва зірвали адвокати бізнесмена Геннадія Корбана та компанії-забудовника. Засідання перенесли на 19 січня.

Про це написав на своїй сторінці у фейсбуці керівник ГО “Захистимо Протасів Яр” Роман Ратушний.

Джерело: фейсбук-сторінка Романа Ратушного

Він повідомив, що адвокат бізнесмена Геннадія Корбана, а тепер і компанії-забудовника Олексій Шевчук написав заяву про відвід судді Міщенка.

Підстава – суддя Міщенко його уявний друг. Щоб повідомити світу цю сумнівну новину, Шевчук спеціально зайшов у процес напередодні засідання (5 січня). Заяву аргументував своїми хворими фантазіями про те, що він із суддею ледь не найкращі друзі (постійно бачаться на конференціях, разом читають лекції, обговорюють справи тощо). Жодних доказів Шевчук до заяви про відвід не надав, а в засіданні з’ясувалося, що суддя Міщенко раніше був адвокатом і, власне, це єдине, що пов’язує його з адвокатом Корбана Шевчуком. Останній раз Міщенко раз бачив Шевчука чотири-п’ять років тому і навіть не зміг пригадати з якого приводу. Власне тому відвід і не задовольнили“, – йдеться в повідомленні.

Ратушний додав, що інший відповідач у справі, ТОВ “Дайтона Груп”, попри строки, подав ще одну касаційну скаргу.

Суд узяв перерву на те, щоб ознайомитися з продуктом імітації бурхливої діяльності адвокатів до 9:30 19-го.
Чарівність ситуації додають два факти:

  • Контора Шевчука в іншому процесі (позов до мене про захист честі та гідності) доводить, що Корбан не має ніякого відношення до “Дайтони”, до забудови Протасового Яру, до судових процесів навколо цього. Певно, саме тому особистий адвокат Корбана вирішив зірвати один з цих процесів, до якого “Корбан не має ніякого відношення”, козирнувши уявною дружбою із суддею.
  • Буквально три тижні тому Адміністративна палата Верховного Суду підтвердила дійсність рішення Київради про повернення Протасовому Яру статусу зеленої зони. При цьому суд підтвердив, що єдиний договір оренди ділянки, де не Корбан вирішив будувати хмарочоси, закінчився у 2017 році“, – зазначив активіст.

Роман Ратушний також закликав усіх небайдужих відвідати засідання, перенесене на 19 січня, й висловив сподівання, що “суд нарешті зможе винести рішення“.

Нагадаємо, у грудні минулого року Солом’янський районний суд Києва частково задовольнив позов бізнесмена Геннадія Корбана щодо заподіяння шкоди його діловій репутації через згадки про його зв’язки з “Дайтона груп”, яка намагалася звести багатоповерхівки в Протасовому Яру.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter