Есбівці затримали працівника виправної установи з Херсона, який пішов працювати на росіян в окупації

Дата: 13 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Правоохоронці викрили ще одного колишнього працівника місцевої виправної установи, який після захоплення Херсона пішов на співпрацю з російськими загарбниками. За це йому запропонували “посаду” у лавах створеної агресором “виправної колонії”.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Фото: СБУ

Чоловік погодився на пропозицію окупантів і добровільно написав заяву на вступ до окупаційного органу. Там його призначили у підрозділ охорони режимного об’єкта РФ, до якого росіяни незаконно ув’язнювали репресованих місцевих жителів. Більшість з потерпілих були учасниками руху опору.

У застінках окупанти катували українських громадян і намагалися “вибити” з них згоду на співпрацю з Росією.

СБУ встановила, що підозрюваний допомагав окупантам охороняти “камери” та периметр російської катівні.

Під час звільнення міста чоловік вирішив втекти до Одеси, де намагався залягти на дно і тим самим уникнути правосуддя. Однак співробітники СБУ встановили його місцеперебування і затримали.

На підставі зібраних доказів, слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу Україну (колабораційна діяльність).

Суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, що у звільненому від росіян Херсоні активно затримують персонал окупаційної колонії та СІЗО, де утримували викрадених людей. До прикладу, судитимуть начальника колонії, який в окупації перетворив установу на склад-лазарет росіян.

Довічне загрожує й трьом працівникам ізолятора, які носили Z-нашивки на роботі та утримували полонених. Іншому працівнику СІЗО повідомили про підозру в держзраді. Слідчі кажуть, що він удав, ніби не бачить утечі в’язнів у день звільнення Херсона, і не зробив нічого, щоб запобігти цьому. 

Колабораційну діяльність закидають і двом херсонцям, які пішли працювати в колонію на заклик росіян. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter