Експолонений український боєць виграв позов до РФ

Дата: 21 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Учасник бойових дій, колишній полонений Володимир Фоміцький виграв суд проти Російської Федерації: позов бійця задовольнив Довгинцівський районний суд Кривого Рогу на Дніпропетровщині.

Про це пише “Радіо Свобода”.

Володимир Фоміцький. Джерело: фейсбук-сторінка ветерана

Позивач — житель Кривого Рогу, доброволець батальйону “Кривбас”. Його взяли в полон російські силовики при виході з Іловайського котла 2014 року під час проведення АТО / ООС на Донбасі. Чоловік пробув у заручниках гібридних сил десять днів.

Після звільнення Фоміцького визнали непридатним до військової служби.

За інформацією адвоката Дмитра Чернеша, вони вирішили позиватися й до держави Росія в особі її посольства в Україні, і до російського акціонерного товариства “Міжнародний резервний банк”, колишній “Сбербанк”, який реально може виплатити кошти. Судовий розгляд тривав майже два роки.

Судді постановили стягнути на користь позивача один мільйон гривень компенсації моральної шкоди. Рішення суду набуло чинності, позивач отримав на руки відповідний документ. Термін апеляції сплив.

Тепер завдання — реалізувати рішення суду на практиці.

“Виконавчі органи мають забезпечити виконання цього рішення, де б ці гроші не лежали, навіть по світу. Механізмів цілком достатньо. Тепер цим же шляхом може йти будь-який громадянин України, який постраждав від агресії Росії”, — сказав адвокат.

Позов до держави-агресора Фоміцький з адвокатом також спрямували до Європейського суду з прав людини.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter