Експертку ІМІ почали цькувати в мережі після висвітлення заворушень у Нових Санжарах

Дата: 25 Лютого 2020
A+ A- Підписатися

Медіаекспертка Інституту масової інформації Ірина Земляна повідомила про цькування і погрози, які надходять їй у фейсбуці через висвітлення подій у Нових Санжарах, де після евакуації українців з Китаю почалися заворушення. 

Про це повідомили в ІМІ.

 

20 лютого в Нових Санжарах спалахнули протести проти евакуації до місцевого санаторію українців з китайського міста Ухань, яке стало центром епідемії коронавірусу. Люди почали перекривати дороги в населеному пункті та палити шини, а тому туди стягнули силовиків. 

Того ж дня Земляна опублікувала на сайті видання “Букви” колонку під назвою “Битва під Полтавою 2.0. Як провалити комунікацію і посіяти паніку”. Після цього на адресу журналістки почали надходити погрози. 

“Після того як я почала активно висвітлювати ситуацію в Нових Санжарах, мене почали булити в коментарях у соцмережах, а після, коли вийшла колонка на “Буквах”, – і в приватних повідомленнях. Ображали як мене особисто, так і моїх земляків. Загалом за чотири дні я отримала понад 30 всіляких образ”, – розповіла Земляна.

Наразі експертка сказала, що не збирається звертатися до правоохоронців щодо погроз, оскільки має досвід звернення стосовно кібербулінгу та вважає цю справу неперспективною. 

Нагадаємо, що минулого року кіберполіція не відкрила справу за заявою ініціаторок флешмобу #ятобінедорогенька Ірини Земляної та Єлизавети Кузьменко про цькування. Тоді правоохоронці розцінили їхню заяву про погрози як колективне звернення громадян. 

Як відомо, 41% жінок не почуваються в безпеці, працюючи в українських медіа. Такими є дані дослідження Інституту масової інформації. Так, виявилося, що 14% опитаних журналісток отримували погрозливі листи, а трохи менше половини стикалися з фізичним насильством (погрозами, нападами тощо) у зв’язку зі своєю професійною діяльністю.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter