Джемілєв не робив спроб потрапити до Криму – свідок

Дата: 10 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

У незаконному “Армянському міському суді” відбулося чергове засідання в справі Мустафи Джемілєва, на якому допитали свідка Мубеїна Небієва.

Як повідомляє видання “Кримський процес”, під час допиту він кілька разів підтвердив, що не бачив 3 травня 2014 року в районі Армянська жодних ознак державного кордону Росії.

Так званий Армянський міський суд

“У моєму уявленні межа – це контрольно-слідова смуга, прикордонники, колючий дріт. Нічого цього не було”, – повідомив Небієв.

Також він стверджує, що ніхто не закликав присутніх дотримуватися вимог громадського порядку і не вимагав розійтися.

Окрім цього, свідок уточнив, що бачив людину, схожу на Мустафу Джемілєва, і та тільки спілкувалася з людьми, “не роблячи ніяких дій для того, щоб перетнути кордон”. Ніхто цій людині, схожій на Джемілєва, жодних заборон не висував та не показував документів.

Серед іншого свідок зазначив, що бачив військові вантажівки й людей у ​​формі хакі зі зброєю. На запитання, чи чув він постріли, відповів, що не пам’ятає. Допит наступних свідків звинувачення в цій справі призначено на завтра.

Під час засідання 30 липня свідок обвинувачення Музафар Фука розповів, як 3 травня 2014 року Мустафі Джемілєву блокували в’їзд до Криму.

Нагадаємо, Управління Слідкому Росії в Криму 13 квітня висунуло Мустафі Джемілєву звинувачення за трьома статтями російського кримінального кодексу. За словами адвоката Миколи Полозова, лідеру криськотатарського народу інкримінують незаконний перетин “кордону РФ”, а також використовують матеріали української справи його сина Хайсера.

На попередніх засіданнях “суддя” відхилила всі клопотання захисту Мустафи Джемілєва. Адвокат Микола Полозов напередодні назвав кримінальне переслідування абсурдом і пояснив, чому справу проти Мустафи Джемілєва сфальшовано.

Мустафа Джемілєв

Лідери кримськотатарського народу пов’язують порушені справи з акцією “Світ – проти насильства та окупації. Марш гідності”. Вони також розцінюють такі дії Москви як сигнал усім, хто в будь-якій формі протистояв, протистоїть і протистоятиме російській агресії та боротиметься за відновлення територіальної цілісності України, включно з Кримом. Сам Мустафа Джемілєв вважає, що кримінальні справи використовують для подальшого витіснення кримських татар з півострова.

13 квітня Слідчий комітет РФ відхилив клопотання адвоката Миколи Полозова про участь як захисника в кримінальній справі проти лідера Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова.

У Представництві президента в АРК назвали політичним переслідуванням російську кримінальну справу проти Мустафи Джемілєва.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter