Двом жителям Харкова повідомили про підозри за поширення даних про розташування підрозділів ЗСУ

Дата: 31 Липня 2022
A+ A- Підписатися
Двом жителям Харкова, один з яких колишній правоохоронець, повідомили про підозри за поширення даних про пересування та розташування підрозділів ЗСУ у проросійських телеграм-каналах.
 
Про це повідомила пресслужба Харківської обласної прокуратури.
 

“Двом особам повідомлено про підозру у поширенні інформації про переміщення, рух, розташування ЗСУ (ч. 3 ст. 114-2 КК України)”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 50-річний чоловік спільно зі своїм 46-річним знайомим, який є колишнім правоохоронцем, здійснювали у Харкові відеозйомку місць розташувань українських військових. Після цього вони розмістили відео у проросійському телеграм-каналі, який використовується спецслужбами країни-агресора для проведення підривної діяльності проти України.

За даними правоохоронців, інформація, яку поширювали підозрювані не розміщувалася у відкритому доступі Генштабом ЗСУ та іншими уповноваженими державними органами.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, правоохоронці затримали жителя Миколаєва, який передавав російським спецслужбам розвіддані щодо позицій ЗСУ. Окупанти планували використати цю інформацію для завдання ракетних ударів по Миколаївщині.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter