Акція на Банковій: двом фігурантам справи пом’якшили запобіжний захід

Дата: 11 Травня 2021
A+ A- Підписатися

Учасникам акції на підтримку активіста Сергія Стерненка біля Офісу президента 20 березня Давиду Гаджимурадову та Артему Лісовцю, яких підозрюють у підпаленні таблички “Президент України”, змінили цілодобовий домашній арешт на нічний домашній. 

Таке рішення ухвалив Київський апеляційний суд 11 травня, повідомив лідер руху “Гонор” Сергій Філімонов на своїй сторінці у фейсбуку.

Джерело: “Гонор” прийшов підтримати Гаджимурадова та Лісовця в суді

“Репресивні рішення печерського суду розвалюються в апеляції”, – написав він.

Раніше суд частково задовольнив апеляційну скаргу самого Філімонова, підозрюваного в хуліганстві на акції під Офісом президента. Цілодобовий домашній арешт йому замінили на нічний.

Також 21 квітня судді апеляційного суду столиці відпустили з-під домашнього арешту ще одного фігуранта вказаної справи – активіста, голову громадської ініціативи “Захистимо Протасів Яр” Романа Ратушного. Його звинуватили за двома статтями: хуліганство, вчинене групою осіб, із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для заподіяння тілесних ушкоджень (ч. 4 ст. 296 ККУ), а також умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу, вибуху чи іншим загальнонебезпечним способом або що заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах.

Нагадаємо, що 20 березня біля Офісу президента відбулась акція прихильників Сергія Стерненка, які вважали вирок суду щодо нього упередженим. Вони вимагали звільнення активіста і реального реформування судової системи, яку в нещодавньому звіті щодо оцінювання стану Угоди про асоціацію з ЄС Європарламент назвав однією з найменш надійних установ в Україні.

За наслідками акції на Банковій щонайменше шістьом особам поліція повідомила про підозру.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter