Понад 200 людей на Харківщині підписали згоду на самоізоляцію: 10 з них наразі розшукує поліція

Дата: 26 Березня 2020
A+ A- Підписатися
 
Про це повідомила головна державна санлікарка Харківської області Любов Ляхота, передає UA:Харків. 
 

Всього, за словами Ляхоти, 211 людей підписали інформаційні згоди на обов’язкову 14-денну самоізоляцію. При цьому згоди почали збирати на кордоні лише 22 березня, а тому реальна кількість людей, які мали б знаходитись на карантині, є більшою. 

“Є багато несвідомих громадян. З 211 осіб, які підлягали оформленню інформаційних згод, 10 осіб наразі знаходяться у розшуку. Ми співпрацюємо з Національною поліцією. Вони допомагають нам розшукати громадян, які повинні знаходитися в самоізоляції. Є випадки, коли зазначають неіснуючі телефонні номери, є випадки, коли була зазначена адреса, а квартира продана 5 років тому, де знаходиться і фактично проживає ця особа, яка повинна була знаходитися на самоізоляції, ми не знаємо”, – розповіла Ляхота.
 
У розшуку, зокрема, перебувають чотири особи, які контактували з хворим на коронавірус і вказали невірні номери телефонів. Порушникам загрожує від 17 до 34 тисяч гривень штрафу.
 
Нагадаємо, задля недопущення епідемії коронавірусної інфекції в Україні Кабінет Міністрів запровадив режим надзвичайної ситуації та карантин у всій країні до 24 квітня. Кабмін також ухвалив рішення щодо обмеження пасажирських перевезень на території України, а парламент запровадив покарання за порушення карантину.

З початку карантину за поширення фейків про коронавірус в Україні покарали вже шістьох людей. Нещодавно прокуратура ініціювала досудове розслідування за фактом укриття приватною клінікою інформації про хворого на коронавірус чоловіка. Також у столиці вперше за продаж на стихійному ринку під час карантину оштрафували жінку.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter