Довічне отримав харків’янин, за наведенням якого росіяни зруйнували будівлю ОДА

Дата: 13 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

У Харкові суд призначив довічне позбавлення волі з конфіскацією майна місцевому мешканцю, якого визнав винним у державній зраді, поширенні матеріалів, у яких міститься виправдовування збройної агресії РФ проти України, незаконному перероблюванні вогнепальної зброї, а також у незаконному поводженні зі зброєю.

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Слідчі кажуть, що чоловік збирав дані про ЗСУ та інфраструктуру в Харкові з лютого до квітня минулого року. 

Інформацію він передавав двом кураторкам з Росії – одна мешкає в Москві, а друга в Санкт-Петербурзі. Перша у 2014-му незаконно потрапила в Україну на Донеччину, де доєдналася до російських бойовиків як медсестра, а друга є очільницею російської організації “Врятуємо Донбас”. 

“28 лютого 2022 року чоловік надіслав кураторці в Москві координати Харківської обласної державної адміністрації. Окрім того, він надав дані для завдання ударів по головному офісу фірми ХАДО. А також ще низку адрес у місті, які в подальшому були обстріляні російською армією”, – розповідають правоохоронці. 

Окрім допомоги російським військовим, чоловік також у соцмережах виправдовував російську агресію, наприклад поширював брехню про біолабораторії в Мерефі. 

Торік удома в чоловіка поліція знайшла карабін моделі “Форт-202”, набої до пістолета, а також корпус гранати, які він незаконно придбав та зберігав у себе вдома. 

Засуджений ще має час, щоб оскаржити вирок. 

Нагадаємо, що Росіяни пошкодили обстрілами в Харкові 8,5 тисячі об’єктів, більшість із яких стосуються житлового господарства. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter