Донька полоненої росіянами волонтерки Юлії “Тайри” Паєвської стала призеркою “Ігор нескорених”

Дата: 18 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Анна-Софія Пузанова – донька волонтерки, парамедика, командира медбатальйону “Янголи Тайри” Юлії Паєвської, яка нині перебуває в полоні росіян, стала бронзовою призеркою “Ігор нескорених” у категорії новачків.

Про це повідомляється на сторінці Invictus Games: Team Ukraine у фейсбуку.

Джерело: фейсбук-сторінка Invictus Games: Team Ukraine

Взяти участь у змаганнях дівчині запропонували організатори та Фонд “Ігор Нескорених” з поваги до Тайри та її вкладу в спільноту Інвіктус.

Дівчина тримає в руках табличку з іменем своєї мами, щоб показати, що зараз на змаганнях немає учасниці української збірної, оскільки вона утримується в полоні росіян.

“Українська збірна продовжує боротьбу за визволення Тайри”, – йдеться в повідомленні.

Про те, що російські окупанти в Маріуполі захопили в полон волонтерку, парамедика, командира медбатальйону “Янголи Тайри”, Народного героя України Юлію Паєвську на псевдо Тайра стало відомо 16 березня.

Останні вісім років жінка присвятила порятунку українців, врятувала сотні життів. У Маріуполі Паєвська та її водій до останнього вивозили цивільних мешканців Маріуполя. 

Пізніше на російських ресурсах з’явилося відео з полоненою волонтеркою. У ролику пропагандисти РФ називають Паєвську “учасницею батальйону “Азов”, хоча та є не військовослужбовицею, а цивільною волонтеркою-парамедиком.

На відео Тайра закликала евакуювати з Маріуполя мирних жителів, які не змогли з тих чи інших причин покинути місто.

Доля її водія досі не відома.

Нагадаємо, що “Ігри нескорених” – це міжнародні спортивні змагання в паралімпійському стилі, засновані у Великій Британії принцом Гаррі. У них беруть участь поранені військовослужбовці та ветерани в таких видах спорту, як баскетбол на візках, волейбол сидячи й веслування в залі.

Перші “Ігри нескорених” відбулися 2014 року в Олімпійському парку королеви Єлизавети ІІ в Лондоні.

Коаліція “Україна. 5 ранку” збирає та документує воєнні злочини та злочини проти людяності під час російського вторгнення для національних та міжнародних механізмів правосуддя.
 
Зокрема, це умисні вбивства населення, катування і нелюдське поводження, умисне заподіяння тяжких страждань чи серйозного каліцтва, згвалтування, руйнування і привласнення майна, не викликане військовою необхідністю, примус цивільних осіб чи військовополонених служити в збройних силах РФ, використання населення в якості “живих щитів”, депортація українців до Росії чи на окуповані нею території Донбасу і Криму, викрадення і незаконні арешти цивільних осіб, взяття заручників, вчинення нападу на військових, які припинили брати участь у воєнних діях, віроломне використання форми чи знаків протилежної армії, емблеми Червоного Хреста, використання забороненої зброї (наприклад, касетних боєприпасів), використання отруйних речовин, напади на релігійні і культурні установи, розграбування суспільної й особистої власності тощо.
 
Правозахисники просять надсилати інформацію і докази про вказані злочини у вашому населеному пункті  на електронну адресу warcrimeSOS.UA@gmail.com. Ознайомтеся з детальною пам’яткою, як фіксувати докази воєнних злочинів і злочинів проти людяності.
 
Якщо у є дані про викрадення або страти активістів, волонтерів, журналістів, представників органів місцевого самоврядування, повідомте нас на адресу tp@humanrights.org.ua.
 
Якщо ви бажаєте пройти навчання і долучитись до команди волонтерів Коаліції “Україна. П’ята ранку”, які документують воєнні злочини, просимо заповнити онлайн-форму.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter