У Маріуполі окупанти взяли в полон волонтерку і парамедика Юлію Паєвську

Дата: 16 Березня 2022
A+ A- Підписатися

У Маріуполі російські окупанти захопили волонтерку, парамедикиню, командира медбатальйону “Янголи Тайри”, Народного героя України Юлію Паєвську на псевдо Тайра.

Про це 16 березня повідомили на сторінці Центру стратегічних комунікацій у фейсбуку.

Юлія Тайра Паєвська. Фото з соцмереж

“Волонтер і парамедик, Народний Герой України Юлія Тайра Паєвська потрапила в полон до окупантів разом зі своїм водієм. Вона виїхала, щоб допомогти цивільним пораненим. Ворог схопив волонтерку та водія близько 16:00 години в Маріуполі. Юлія Паєвська разом зі своїми “янголами” вісім років рятувала життя мирних жителів під Маріуполем. Вона киянка, президент Федерації айкідо “Мутокукай Україна” та художник-кераміст, була парамедиком під час подій на Майдані”, – йдеться в повідомленні.

Про те, що росіяни захопили Тайру в полон, в соцмережах повідомляють її друзі, знайомі, побратими й посестри. 

Про захоплення росіянами в полон Паєвської повідомила нардепка Ірина Геращенко.

“Тактика рашистів абсолютно зрозуміла і передбачувана: вони будуть зараз максимально викрадати цивільних, медиків, керівників місцевих органів влади й вимагати за них викуп – жирних військових, льотчиків, всіх, хто може свідчити про злочини Путіна… Ми молимося за Тайру, яка в дні цього суцільного пекла рятувала поранених в Маріуполі. Тайра світла і сильна, ми віримо в краще”, – написала вона на своїй сторінці у фейсбуку.

Про полон Паєвської заявила нардепка Оксана Корчинська під час відеотрансляції у фейсбуку.

“Тайра останні вісім років присвятила порятунку українців, врятувала сотні життів. Останніми днями Юлія та її водій Сергій вивозили цивільних мешканців Маріуполя. Благаємо про репост, від нашого розголосу залежить її життя”, – звернулася до українців Корчинська.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що 15 березня в Херсоні зник громадський діяч, ветеран АТО та політик Максим Негров. Знайомі зниклого розповіли, що очевидці бачили, як чоловіка схопили окупанти.

12 березня на Херсонщині, в місті Нова Каховка, яке тимчасово окуповане російською армією, зник місцевий активіст – ветеран АТО, журналіст, керівник ГО “Каховський плацдарм” Сергій Цигіпа.

Цього ж дня в Каховці Херсонської області ввечері зник місцевий журналіст Олег Батурін.

11 березня окупанти викрали мера Мелітополя Івана Федорова. Група військових зайшла до його кабінету, чоловіка силою забрали, потім посадили в автівку та відвезли в невідомому напрямку. 16 березня чоловіка вдалося визволити з полону.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter