Донеччанин, який з 2014-го воював проти України з бойовиками, проведе за ґратами 12 років

Дата: 14 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Мешканець окупованого Донецька проведе за ґратами 12 років, бо суд визнав його винним у державній зраді та участі в діяльності не передбачених законом збройних формувань. 

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора. 

Ще влітку 2014-го, як кажуть слідчі, чоловік добровільно підписав так званий контракт на проходження військової служби як стрілок мотострілецького батальйону 9 полку морської піхоти “народної міліції ДНР”.

Надалі, із серпня 2015  до квітня 2022 року, засуджений служив кулеметником у незаконних збройних формуваннях зазначеного псевдоправоохоронного органу, а саме у фінансово-економічній міліції, батальйонах “Сомалі”, “Чечен”, “П’ятнашка”. Частина з цих формувань, як раніше розповідали правозахисники, активно займалася вербуванням дітей. 

Після початку повномасштабного російського вторгнення засуджений як оператор-навідник танку “Т-72Б1” брав участь у захопленні Маріуполя. 

Полонили його у квітні на Волноваському напрямку. 

Нагадаємо, що позбавлення волі від п’яти до восьми років загрожує адвокату з Чернівецької області, якого підозрюють у виправдовуванні російської агресії проти України. Слідчі кажуть, що чоловік був на прямому зв’язку з російським пропагандистом Володимиром Соловйовим та готував для нього вкиди щодо ситуації в Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter