Доньці ексміністра оборони України повідомили про підозру за постачання товарів армії РФ

Дата: 02 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Правоохоронці оголосили підозру доньці ексміністра оборони України Павла Лебедєва – власниці підприємств, які постачали обладнання для оборонпрому Альоні Лебедєвій.

Про це повідомили в Київській міській прокуратурі.

Альона Лебедєва. Фото з відкритих джерел

Її підозрюють в організації фінансування дій, вчинених для насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України.

За даними слідства, 39-річна киянка – донька ексміністра, який наразі перебуває в розшуку за державну зраду, є кінцевим бенефіціарним власником низки підприємств, що ведуть діяльність на території України.

Одне них через підконтрольні підприємства, зареєстровані на території Росії, займалося постачанням та збутом обладнання для оборонно-промислового комплексу РФ.

Наразі вживаються заходи щодо встановлення місця перебування підозрюваної.

Відомо, що в червні 2022 року в межах цього ж провадження за клопотанням прокуратури суд заарештував та передав в управління Агентства з розшуку та менеджменту активів 645 залізничних вагонів вартістю близько 650 мільйонів гривень, що належать підприємствам родини Лебедєва. 

Заарештовано 30 земельних ділянок, 30 об’єктів нерухомості, зокрема шість цілісних майнових комплексів та корпоративні права 22 суб’єктів господарювання.

Про бізнес родини Лебедєва, зокрема, йшлося в розслідуванні “Схем” від 2019 року. Так, там ішлося про Свеський насосний завод на Сумщині – українське підприємство, яке регулярно постачало спеціальне обладнання на порохові заводи Російської Федерації.

Нагадаємо, що в жовтні за підозрою в колабораціонізмі та пособництві Росії правоохоронці затримали екснардепа, почесного президента ПАТ “Мотор Січ” В’ячеслава Богуслаєва. Затримання відбулося в межах кримінального провадження щодо незаконного постачання підприємством “Мотор Січ” товарів військового призначення для російської штурмової авіації.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter