До АРМА передали ще 4 мільйони гривень, вилучених у російських комерсантів

Дата: 24 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

До управління Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), передали ще 4 мільйони гривень, вилучених у російських комерсантів. 

Про це повідомили в ДБР. 

Детективи знайшли та вилучили на території одного з морських портів в Одеській області понад 500 тонн заготівель з легованої сталі. 

Цю продукцію через Україну з Росії транзитом перевозили вже після початку повномасштабного вторгнення в березні 2022 року. Правоохоронці не зазначають, кому саме належала продукція. 

Арешт на сталь наклав суд. 

Лише торік до АРМА передали сотні мільйонів, що колись належали росіянам, наприклад другу Путіна, олігарху Алішеру Усманову або депутату та заступнику голови Держдуми РФ Олександру Бабакову. Останньому ще й загрожує довічне в Україні за зазіхання на територіальну цілісність. 

Нагадаємо, що, за задумом українського уряду, конфісковані російські активи мають стати основним джерелом для відновлення України.

Російське майно в Україні можна конфіскувати, націоналізувати або накласти на нього санкції. 

Майже всі українці чекають компенсацій за війну від Росії, але в успіх у цьому процесі вірить лише третина. Якщо ви плануєте повідомити про пошкоджене чи знищене майно, то прочитайте спеціальну інструкцію про те, як це зробити через “Дію”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter