Заступнику голови російської Держдуми загрожує довічне за посягання на територіальну цілісність України

Дата: 01 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Позбавлення волі від 10 до 15 років або довічне загрожує російському олігарху та заступнику голови Держдуми Росії Олександру Бабакову. Йому закидають посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, що призвело до загибелі людей та настання інших тяжких наслідків. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Олександр Бабаков

Імені підозрюваного правоохоронці традиційно не називали, однак дані щодо заступника голови російської Держдуми легко можна знайти у мережі. Окрім цього, про вручення підозри саме Бабакову стало відомо з опублікованої повістки на його ім’я. У ній збігаються дані, наприклад, щодо дати та місця народження.

У повістці зазначають й адресу реєстрації російського посадовця у Москві. 

На 9-ту ранку 30 листопада його викликали для допиту у Київ. 

Скриншот

Слідчі кажуть, що, окрім голосування за анексію частин Херсонської та Запорізької областей, Бабаков разом з іншими особами є кінцевим бенефіціаром групи енергетичних компаній “VS Energy”, яка працює в Україні.

В її управлінні об’єкти енергетичної інфраструктури в Житомирській, Херсонській, Кіровоградській, Чернівецькій, Рівненській областях та Києві. Нині на корпоративні права компанії наклали арешт. 

Детективи ДБР, які займаються розслідуванням справи, кажуть, що численні людські жертви серед українських військовослужбовців та мирного населення, пошкодження і знищення об’єктів цивільної, критичної та військової інфраструктури в Україні є, зокрема, результатом умисних дій Бабакова. 

Заступник голови Держдуми Росії став одним із підозрюваних у магістральній справі “24 лютого”, список яких ведуть в Офісі генерального прокурора. Переглянути перелік можна за посиланням

Нагадаємо, що заочно судитимуть російських військових з 64 окремої мотострілецької бригади 35 загальновійськової армії збройних сил РФ. Мова йде про 23-річного Олександра Борисова, 20-річного Раяна Мадяєва та 28-річного Максима Сулайндзюгу.

Їх підозрюють у тому, що в березні тримали роздягненого мешканця Київщини у ямі, закопували чоловіка у землю та погрожували розстріляти

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter