Судитимуть трьох росіян, які у ямі тримали роздягненого мешканця Київщини та погрожували розстріляти

Дата: 30 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Трьом російським військовим, які під час тимчасової окупації Київщини знущались з чоловіка, загрожує від 8 до 12 років позбавлення волі за підозрою у порушенні законів та звичаїв війні.

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора.

Олександр Борисов, Максим Сулайндзюга та Раян Мадяєв. Фото: СБУ

Заочно судитимуть військових 64 окремої мотострілецької бригади 35 загальновійськової армії збройних сил РФ:

  • 23-річного Олександра Борисова;
  • 20-річного Раяна Мадяєва;
  • 28-річного Максима Сулайндзюгу.

Бригада, до якої входили ці троє, брала активну участь у масових убивствах і катуваннях цивільного населення Бучанського району. Нещодавно інший російський військовий з цієї бригади втік до Європи, щоб, за його словами, допомогти судити російський режим. Сам він у вбивствах участі не брав, як каже він сам і його захисники.

Борисова, Мадяєва та Сулайндзюгу підозрюють у тому, що в березні в окупованому ними селі Гавронщина на Київщині впродовж тижня знущалися з цивільного чоловіка, били, погрожували вогнепальною зброєю, зв’язували руки та ноги мотузкою, роздягали, а також закопували в холодну землю.

“Як почав задихатись, то відкопали”, – пригадував постраждалий.

Їжі та води викраденому не давали, а після закопування кинули чоловіка у яму. В Офісі генерального прокурора кажуть, що там його протримали декілька днів  без верхнього одягу на відкритому повітрі. Сам чоловік казав, що росіяни тримали його у ямі 6–7 діб.

Лікарі діагностували у нього, серед іншого, відкритий вогнепальний перелом руки.

Фото: Офіс генерального прокурора

Нагадаємо, що чеченському силовику загрожує 12 років в’язниці за те, що взяв у заручники та допитував підлітка на Київщині. Мова йде про Анзора Бісаєва. До України він, найімовірніше, потрапив через територію ЧАЕС, а під час перебування був також у Бородянці, де його упізнали на записі відеоспостереження.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter