До 13 тисяч білорусів погодились воювати проти України – Генштаб

Дата: 11 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Воювати на боці Росії проти України погодилися до 13 тисяч білоруських чинних і колишніх військових. Їхня головна мотивація – матеріальна винагорода.

Про це під час брифінгу повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов.

Фото: “Укрінформ”

“Вздовж держкордону України розгорнуто та виконують завдання у прикордонних з Україною районах шість батальйонів збройних сил Білорусі. Росія продовжує втягувати Білорусь у повномасштабну війну проти України. За попередніми даними, до 13 тисяч осіб з-поміж чинних та колишніх військових підрозділів білоруських сил спеціальних операцій, а також ОМОНу підписали згоду на участь у війні проти України”, – заявив Громов.

За його словами, головною мотивацією для білорусів є матеріальна винагорода за участь у повномасштабній війні, оскільки “жодного ідеологічного фундаменту в діях окупантів немає і ніхто не вірить у денацифікацію”.

Також відомо, що 9 серпня у Білорусі стартували нові військові навчання за участю військ протиповітряної оборони та військово-повітряних сил.

За даними Генштабу, Росія запрошує на полігони Білорусі іноземних представників – з Сирії, Малі, Лаосу, Узбекистану. 

“Є підозри, що саме напередодні Дня Незалежності України, Росія може влаштувати провокацію на білоруському полігоні з загибеллю іноземців. Щоб демонізувати ЗСУ та втягнути Білорусь остаточно у воєнні дії”, – сказав Олексій Громов.

Нагадаємо, що на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну військовослужбовці та резервісти з Білорусі надсилали запити щодо політичного притулку в Україні, якщо їх направлять воювати з нашою державою. Тоді розпочався призов офіцерів артилерії та танкістів. А шпиталі Гомеля готували місця та препарати для поранених.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter