Білоруські військові просять політичного притулку в Україні

Дата: 27 Лютого 2022
A+ A- Підписатися
Військовослужбовці та резервісти з Білорусі надсилають запити щодо політичного притулку в Україні, якщо їх направлять воювати з нашою державою.
 
Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на телеграм-канал Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.
 
Фото: Укрінформ

Нинішній напад на Україну – російсько-білоруський. Лукашенко такий же агресор, як і Путін, Кремль його теж “замазав” кров’ю українців. І щодня це доводить: за повідомленнями ЗМІ, з аеродрому в Барановичах ніби то вилетіли транспортні літаки із білоруськими спецназівцями. Не кажучи, що саме з території Білорусі вільно зайшли російські війська. А тепер Лукашенко постачає їм пальне зі своїх НПЗ“, – ідеться в повідомленні.

Також зараз розпочався призов офіцерів артилерії та танкістів. І шпиталі Гомеля готують місця та препарати для поранених.

У центрі зазначають, що настрої у військах трохи інші.

Від військовослужбовців і резервістів Білорусі уже надходять запити щодо прохання про політичний притулок в Україні у випадку їх направлення на війну. З цих військовослужбовців сили білоруського спротиву планують формувати визвольну армію Білорусі для повалення режиму Лукашенка“, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко виступив із низкою заяв, в яких відкрито підтримав російську агресію і намагався погрожувати Україні, стверджуючи, що “за три дні почнеться справжня м’ясорубка”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter