До 12 років за ґратами загрожує жінці, яка могла продавати українок у рабство за кордон

Дата: 25 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

Про підозру в торгівлі людьми повідомили жінці, яка могла продавати інших жінок за кордон у рабство. 

Про це розповіли в поліції Києва. 

Фото: Поліція Києва

Слідчі кажуть, що 36-річна жінка знаходила через інтернет інших жінок, які шукали роботу. Вона обіцяла їм допомогу в працевлаштуванні та гідну заробітну плату за кордоном, але після перетину жінки потрапляли в сексуальне рабство.

Нині в підозрюваної, яку називають організаторкою схеми, провели обшуки та вилучили комп’ютерну техніку, телефон, з якого йшло листування з жінками, чорнові записи та інше.

Якщо суд визнає її винною, то вона може отримати позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна. Суд відправив її під домашній арешт. 

Слідчі кажуть, що ще встановлюють усі деталі злочину, зокрема співучасників за кордоном і жінок, яких устигли продати в сексуальне рабство.  

Нагадаємо, що нещодавно в Тернополі за вербування жінок у сексуальне рабство суд призначив штраф замість в’язниці. 

В Україні від початку поточного року вже повідомили щонайменше 60 підозр щодо сексуальної і трудової експлуатації та втягнення в злочинну діяльність, жертвами якої стають жінки, чоловіки та діти.

Після початку повномасштабного російського вторгнення, як помітили дослідники, значно зріс інтерес до порнографії, де нібито зображені українські біженки. Жінки з України дедалі частіше стають обʼєктами сексуальної експлуатації як в інтернеті, так і жертвами реальних торгівців людьми.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter