Українські біженки дедалі частіше стають об’єктами сексуальної експлуатації – дослідження

Дата: 27 Березня 2023
A+ A- Підписатися

Згідно з дослідженням Thomson Reuters, упродовж останніх пів року значно зріс інтерес до порнографії, де нібито зображуються українські біженки. Вони дедалі частіше стають обʼєктами сексуальної експлуатації в інтернеті, а також жертвами торгівців людьми.

Про це пише The Guardian. 

Фото: BBC News Україна

Проаналізувавши трафік глобальних пошукових систем після початку повномасштабної війни Росії проти України, дослідники виявили підвищений інтерес до порнографії за участю українок. Вони вважають, що це може спонукати торговців людьми діяти активніше та залишатися непокараними.

Аналіз тенденцій інтернет-пошуку показав, що кількість переглядів порнографічних відео, на яких зображені українські біженці, різко зросла за останні шість місяців. Так, перелік із 13 відеороликів, у яких нібито фігурують українські біженці, за січень переглянули 275 тисяч разів.

Хоча докази сексуальної експлуатації та торгівлі деякими українцями були ще до початку повномасштабної війни, останні дані показують значне збільшення цього після російського вторгнення. Нині пошуковий трафік за такими експлуатаційними термінами, як “українське порно”, постійно перебуває на вищому рівні.

Thomson Reuters працює з Організацією з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) над підвищенням обізнаності щодо сексуальної експлуатації. Вони запустили кампанію під назвою “Будь у безпеці”, щоб спонукати світову спільноту надати українкам інформацію про безпеку та допомогти виявити попереджувальні ознаки торгівлі людьми.

Попереднє дослідження, проведене у 2022 році, також показувало, що глобальні пошуки в інтернеті термінів сексуальної експлуатації, які безпосередньо стосуються українських біженок, різко зросли після початку повномасштабної війни. У березні 2022-го дослідження показало збільшення цих показників на 300%.

Організація Thomson Reuters закликала до термінових дій щодо посилення захисту українських жінок і дітей, яким загрожує сексуальна експлуатація. 

Нагадаємо, що за минулий рік у Франції зареєстрували сім випадків торгівлі людьми серед українських біженців. Однак є висока ймовірність того, що справжня кількість таких випадків значно більша, оскільки процедура підтвердження цих злочинів доволі складна.

Читайте також: Робота за кордоном та ризики для біженок. Коли важливо не бути чемною

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter