Від початку року в Україні повідомили вже 60 підозр щодо сексуальної та трудової експлуатації

Дата: 28 Липня 2023
A+ A- Підписатися

В Україні від початку 2023 року повідомили про 60 підозр щодо сексуальної та трудової експлуатації та втягнення у злочинну діяльність. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Ілюстраційне зображення. Фото: Unsplash

Правоохоронці кажуть, що у контексті повномасштабної війни проблема торгівлі людьми набула особливої актуальності.

Наразі обласні прокуратури, як переконують в ОГП, зорієнтували на нові підходи у роботі, зокрема закріпили на місцях прокурорів за напрямом торгівлі людьми, а також орієнтуються на постраждалих. 

Лише цьогоріч потерпілими внаслідок сучасного рабства визнали 56 громадян: 19 жінок, 26 чоловіків та 11 дітей. Якщо ж казати про кількість переданих до суду обвинувальних актів, то з урахуванням злочинів минулих років таких є 99. З них щонайменше чотири, як свідчить оприлюднена статистика, стосуються дітей. 

За оцінкою ОБСЄ, війна в Україні спричинила зростання кількості випадків торгівлі людьми. Для того, щоб дослідити, як змінилась ситуація з організованою злочинністю в країні, ООН разом з МВС проведуть масштабне дослідження. 

Нагадаємо, що нещодавно правозахисники допомогли жінці в суді домогтись компенсації від зловмисників, які викрали її на зупинці дорогою додому з-за кордону, катували та змушували брати кредити. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter