До 12 років у в’язниці загрожує російському бойовику Бубліку, який намагався зґвалтувати жінку на Харківщині

Дата: 09 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

До суду заочно скерували обвинувальний акт щодо порушення законів та звичаїв війни командиром першого стрілецького батальйону 202 стрілецького полку 4 окремої мотострілецької бригади 2 армійського корпусу ЗС РФ. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Фото: СБУ

Підозрюваний є громадянином України, а воював спочатку на боці російських бойовиків на Луганщині, яких російська влада тепер вважає частиною власної армії. Його ім’я Андрій Бублєв з позивним Бублік. 

Наприкінці серпня 2022-го, перебуваючи на території Ізюмського району Харківщини, він, як вважають слідчі, зупинив автомобіль, у якому були двоє цивільних. Зупинили їх нібито за порушення комендантської години, однак, коли подружжя почало пояснювати, що обмеження ще не почали діяти, Бублєв запропонував їм купити пального, на що ті погодились. 

Слідчі наголошують, що Бублєв розумів становище цивільних, які не могли купити пального, а тому погодяться на його пропозицію. Коли вони приїхали до місця, де жив підозрюваний, та отримали пальне, то на подвір’ї з’явилися ще кілька бойовиків, особи яких слідчим треба встановити. Подружжю почали погрожувати розправою, і невдовзі Бублєв ударив чоловіка в потилицю автоматом, так, що той знепритомнів і впав у підвал. 

Жінці, яка лишилася сама з трьома бойовиками, наказали йти до будинку та почали погрожувати, що зґвалтують. У певний момент, коли кривдники відвернулися, жінка змогла вибігти на вулицю, але Бублєв наздогнав її, відвів до будинку та наказав роздягтись. На відмови він реагував погрозою розстріляти чоловіка. 

У той час чоловік потерпілої прийшов до тями та почав шукати її. Побачивши, що Бублєв перебуває з нею в кімнаті наодинці та мастурбує, чоловік увірвався та запобіг зґвалтуванню. 

Бойовик, як ідеться в підозрі, відпустив потерпілу, розуміючи наслідки, та наказав мовчати, погрожуючи вбити. Втім, жінка після деокупації регіону звернулася до правоохоронців. 

Максимальна санкція статті, яку закидають Бублєву, передбачає до 12 років в’язниці. 

Нагадаємо, що під час окупації Ізюма торік російський військовий застрелив жінку, бо та не відповідала на його домагання. 

Вбита переїхала на Харківщину з Івано-Франківщини незадовго до повномасштабного вторгнення та не встигла покинути регіон, коли туди вдерлися росіяни. До жінки неодноразово чіплялися різні російські військові, які погрожували “забрати її до РФ, подалі від війни”

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter