Під час окупації Ізюма російський військовий застрелив жінку, бо та не відповідала на його домагання

Дата: 11 Травня 2023
A+ A- Підписатися

До суду скерували обвинувальний акт щодо російського військового 245 гвардійського мотострілецького полку ЗС РФ. 

Про це розповіли у Нацполіції. 

Трагедія, щодо якої його судитимуть, трапилась торік у червні в Ізюмі на Харківщині. 

Слідчі кажуть, що росіянин домагався до місцевої 36-річної жінки, яка на це ніяк не реагувала. 2 червня вона підійшла до штабу російських військових, бо хотіла зателефонувати своєму брату з Івано-Франківської області. 

Як з’ясували місцеві журналісти, вбита, яку звали Марія, переїхала на Харківщину з Івано-Франківщини незадовго до повномасштабного вторгнення та не встигла покинути регіон, коли туди вдерлись росіяни. До жінки неодноразово чіплялись різні російські військові, які погрожували “забрати її до РФ, подалі від війни”

Підозрюваний росіянин, вирішивши помститися жінці за ігнорування домагань, вистрілив їй у груди. У Харківській обласній прокуратурі, яка також повідомила про справу, кажуть, що підозрюваний вийшов зі штабу, коли почув, що жінка розмовляє українською.

Від пострілу потерпіла померла на місці. 

Імені підозрюваного російського військового слідчі не називають, зазначаючи лише, що йому 39 років. Втім, ще торік поліція повідомляла, що ім’я підозрюваного Олександр. Судячи з відкритих даних, чоловік має дружину у Росії. 

Якщо суд визнає росіянина винним, то він може отримати від 15 років до довічного. 

Нагадаємо, що торік на Харківщині російські військові викрали з дому та зґвалтували жінку. Трьох з них вже змогли ідентифікувати. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter