Для українців з ВІЛ, туберкульозом та пацієнтів замісної терапії створили мобільний застосунок

Дата: 17 Травня 2023
A+ A- Підписатися

В Україні зʼявився мобільний застосунок “Complete Care4you”, у якому зберігатиметься історія лікування. Він створений для людей, що живуть з ВІЛ або туберкульозом, а також клієнтів замісної підтримувальної терапії.

Про це повідомляє Центр громадського здоров’я.

Фото: Центр громадського здоров’я

“Мета створення додатка полягає в тому, щоб полегшити пацієнту лікування та відстеження своєї історії захворювання за допомогою спрощеного доступу до медичної інформації, зокрема плану лікування, призначеного прийому в лікаря, результатів досліджень, історії прийомів у лікаря, отримання різноманітної корисної інформації”, – пояснили в ЦГЗ.

Так, щоб ефективно контролювати процес лікування, у застосунку потрібно налаштувати нагадування про виконання плану лікування та про його зміну, нагадування про готовність досліджень, нагадування про майбутнє приймання в лікаря, а також планування наступного запису на приймання.

Оновлення надходитимуть у реальному часі, тому користувачі не пропустять важливого повідомлення. 

З методичними матеріалами та детальною інструкцією користувача можна ознайомитися тут

Раніше ZMINA писала, що 12 січня на першому цьогорічному пленарному засіданні парламент ухвалив законопроєкт №6364 щодо змін до закону про протидію поширенню хвороб, зумовлених вірусом імунодефіциту людини, та правовий і соціальний захист людей, що живуть з ВІЛ. 

Нагадаємо, що українські розробники створили застосунок під назвою “Dobre”, який, за їхніми словами, допоможе дізнатись інформацію про безпеку рідних, наприклад, з окупованих або небезпечних територій. 

Користувач застосунку має створити базу контактів, яким передаватиме свій статус. Застосунок має дві опції статусу: “зелений” сигналізує про безпеку, а “червоний” – про небезпеку.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter