Для окремих категорій ВПО запровадили спеціальні соцпослуги: хто може користуватись?

Дата: 22 Березня 2023
A+ A- Підписатися

Уряд підтримав запровадження експериментального проєкту з надання спеціальних соцпослуг окремим категоріям внутрішньо переміщених осіб. 

Про це розповіли в Кабміні. 

Ілюстраційне зображення санаторію у Трускавці. Фото: АрміяІнфо

Йдеться про чотири соціальні послуги: 

Розраховувати на їх отримання можуть ВПО похилого віку та ВПО з інвалідністю. Надаватимуть послуги в закладах охорони здоров’я, що належать до сфери управління Мінсоцполітики, наприклад окремі санаторії в Трускавці та Миргороді.

Від початку повномасштабного російського вторгнення майже 5 мільйонів українців стали ВПО, але це лише ті, хто офіційно зареєструвався. Якщо ж дивитися на дані опитування Міжнародної організації з міграції, кількість внутрішньо переміщених осіб сягає 6,9 мільйона.

Живуть ВПО в більш ніж п’яти тисячах місць компактного поселення, а більшість із них на новому місці відчуває до себе позитивне ставлення. Швидше адаптуватися до нових умов, за словами дослідників, переселенців стимулює прагнення повернутися до звичних умов життя. 

Нагадаємо, що цього року в уряді презентували нову стратегію щодо ВПО, яка підтримуватиме переселенця на кожному етапі переміщення, обіцяють посадовці. 

Якщо ви стали ВПО, то прочитайте посібник з корисною інформацією від юристів. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter