У Молдові змінили правила перетину кордону для українських біженців

Дата: 04 Травня 2022
A+ A- Підписатися
Громадяни України, які в’їхали до Молдови на підставі документа, що засвідчує особу, зможуть виїхати з країни, показавши той самий документ, навіть у разі, якщо строк його дії закінчився.
 
Про це повідомляє видання NewsMaker.
 

Таке рішення ухвалила на засіданні 4 травня Національна комісія з надзвичайних ситуацій Молдови. У документі зазначено, що ці умови спрощеного перетину державного кордону можна застосувати лише один раз.

Комісія з НС також скоригувала заходи захисту дітей із груп ризику та дітей, яких розлучили з батьками. Особи, відповідальні за приймання неповнолітніх з України, проводитимуть оцінювання кожного випадку на підставі документа, затвердженого наказом міністра праці та соціального захисту.

За останніми даними, з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну до Молдови в’їхало близько 450 тисяч українських біженців. Прикордонна поліція дозволила їм в’їзд без паспортів лише на підставі внутрішніх документів, що засвідчують особу, та без надання ковід-сертифікатів.

На території Молдови залишаються понад 93 тисяч українських біженців, із них 47,6 тисячі – неповнолітні.

Нагадаємо, у квітні Державна прикордонна служба України продовжила можливість перетину кордону для українців за внутрішніми паспортами. Це стосується всіх громадян, незалежно від областей, з яких вони прямують.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter