Українці й далі зможуть виїжджати до ЄС за внутрішнім паспортом – рішення ДПСУ

Дата: 18 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Державна прикордонна служба України продовжила можливість перетину кордону для українців за внутрішніми паспортами.

Про це пише “Українська правда” з посиланням на коментар речника ДПСУ Андрія Демченка

Фото: сайт Держприкордонслужби
 
“Можливість перетину кордону на виїзд за межі країни громадянами України за паспортом громадянина України продовжено. Таке рішення прийнято, зважаючи на ситуацію, що складається на території України під час воєнного стану, коли наші громадяни не можуть швидко і вчасно оформити закордонний паспорт. Саме через гуманітарні обставини та за раніше досягнутими домовленостями із суміжними країнами співробітники прикордонного відомства здійснюватимуть пропуск громадян України, зокрема і за внутрішнім паспортним документом”, – сказав Демченко.

Він додав, що це стосується всіх громадян, незалежно від областей, з яких вони прямують.

Читайте також: “Закордонний та внутрішній паспорт України під час війни: як отримати, завершити оформлення, продовжити дію”. 

Водночас Державна прикордонна служба звертає увагу громадян України, що в окремих випадках під час перебування за кордоном може “виникнути гостра необхідність наявності закордонного паспорта, що визначено законодавствами країн, де наші співвітчизники планують перебувати, або під час поїздок між різними країнами”.

Тому українцям радять враховувати всі ситуації та за можливості оформити собі закордонний паспорт ще до перетину кордону.

Нагадаємо, що раніше українські прикордонники перестали випускати за межі держави громадян України, які не мають закордонного паспорта, але можуть зробити винятки для людей з регіонів, де тривають бойові дії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter