Діти на Херсонщині створили від імені однокласниці сторінки в інстаграмі, щоб знущатись над нею

Дата: 18 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

На Херсонщині поліція притягнула до адмінвідповідальності батьків декількох учнів місцевої школи, які разом з однолітками зацькували однокласницю. 

Про це повідомили у Нацполіції. 

Учні 8 класу однієї зі шкіл Скадовського району створили кілька сторінок від імені однокласниці в інстаграмі, де викладали фото дівчинки, зроблені потай. Світлини супроводжували нецензурними дописами та малювали на них непристойні речі, а публікації позаочі обговорювали у телеграм-чаті.

До останнього дівчинка замовчувала проблеми та розповіла матері лише тоді, коли сама побачила фейковий акаунт. Батьки звернулись до адміністрації школи, яка й повідомила про випадок правоохоронцям.  

Поліцейські з’ясували, що причиною ворожого ставлення до дівчинки було те, що вона переїхала до села лише 3 роки назад, а тому її вважали немісцевою. Ще до прибуття правоохоронців до школи фальшиві сторінки учні видалили, однак з булерами та однокласниками постраждалої все одно провели виховні бесіди.

“Після розгляду матеріалів судом неповнолітніх поставлять на облік в поліції”, – пообіцяли правоохоронці. 

Від початку року на Херсонщині склали вже 28 адмінпротоколів щодо булінгу в навчальних закладах, а для анонімних повідомлень про цькування навіть створили спеціальний чaт-бoт у телеграм

Фото: Mirrorpix

В Україні із 2018 року за цькування неповнолітнього можна отримати штраф або громадські роботи, а з вересня минулого поліція почала ставити на облік самих кривдників. Водночас на переконання експертів в законодавстві не вистачає норм, які б допомагали боротись зі цькуванням в інтернеті, основною причиною якого називають саме відсутність відповідальності булерів. 

Більшість українських школярів, як свідчать дослідження, вважають взаємоповагу та відсутність цькувань запорукою якісної освіти. Однак не всі освітяни вочевидь поділяють цю думку. 

Цього року на Львівщині, наприклад, оштрафували директорку місцевого ліцею, яка ображала вихованців. Окрім недоречних коментарів щодо зовнішності учениць 10-го класу, жінка погрожувала не пускати до школи дітей, яких побачить у неналежному, на її думку, вигляді.

Також нещодавно у Кривому Розі школярку госпіталізували з підвищеним тиском після розмови з директоркою, яку мама дівчинки звинуватила у булінгу. Раніше освітянку вже ловили на агресивній поведінці з журналістами. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter