Держкомтелерадіо передав Нацполіції скриншоти сторінок вебсайту, матеріали якого становлять загрозу нацбезпеці

Дата: 24 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

Держкомтелерадіо виявив під час моніторингу та передав Нацполіції скриншоти сторінок вебсайту, матеріали якого становлять загрозу національній безпеці: назву ресурсу наразі не розголошують в інтересах слідства.

Про це йдеться на офіційному сайті відомства. 

Джерело: фейсбук-сторінка Держкомтелерадіо

Зокрема, на сайті розмістили велику кількість матеріалів, що містять ознаки злочинів, передбачених статтями Кримінального кодексу:

  • ст. 161 – “Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками”;
  • ст. 300 – “Ввезення, виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства і жорстокості, расову, національну чи релігійну нетерпимість та дискримінацію”.

Водночас на вебресурсі поширюють матеріали російського пропагандистського медіа “Первый канал” з роз’ясненнями про “спецоперацію” Росії в Україні.

Також на порталі міститься символіка комуністичного режиму та держави-агресора, цитати ідеологів “русского міра”.

Нагадаємо, що Держкомтелерадіо як головний орган у системі центральних органів виконавчої влади бере участь у забезпеченні формування та реалізації державної політики в інформаційній та видавничій сфері, здійснює моніторинг вебресурсів задля виявлення матеріалів, що порушують чинне законодавство та становлять загрозу нацбезпеці.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що станом на початок березня з 2022 року українські правоохоронці викрили та зафіксували діяльність близько 1200 інтернет-пропагандистів РФ,  які закликали до геноциду і пропагували війну в Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter