Депутата Нестора Шуфрича, якого підозрюють у держзраді, взяли під варту на два місяці

Дата: 16 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

Печерський районний суд Києва відправив під арешт народного депутата від нині забороненої партії ОПЗЖ Нестора Шуфрича, якого підозрюють у державній зраді. Шуфричу призначили запобіжний захід у вигляді тримання під вартою 60 діб без права внесення застави.

Про це повідомляє “Суспільне” та “Укрінформ“.

Фото: Олександр Магула/”Суспільне”

Нардеп перебуватиме за ґратами до 13 листопада, без можливості внесення застави. 

За даними розслідування, Шуфрич тісно співпрацював і виконував завдання колишнього секретаря Ради національної безпеки і оборони Володимира Сівковича — агента ФСБ, який утік до Москви у 2014 році та створив мережу для підривної діяльності проти України.

Шуфрича взяли під варту в залі суду. Засідання відбувалося в закритому режимі. 

Нагадаємо, 15 вересня Служба безпеки України провела обшуки вдома у Нестора Шуфрича в селі Козин на Київщині, під час яких знайшли низку медалей, колекцію кітелів і десяток радянських нагород.

Раніше ZMINA повідомляла, що чимало депутатів забороненої торік ОПЗЖ почали співпрацювати з російськими окупантами після 24 лютого: у Мелітополі на їхній бік перейшла Галина Данільченко, в Енергодарі – Андрій Шевчик, в Ізюмі на Харківщині депутат від ОПЗЖ Анатолій Фомічевський показав дорогу до міста окупантам, а його колега в окупації займалася поширенням російської пропаганди. 

Серед членів ОПЗЖ також колишній мер Святогірська Володимир Бандура, який, за словами самих російських терористів, був подвійним агентом

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter