Депутат із Хмельниччини побажав, щоб гей-бар у Хмельницькому став “братською могилою”

Дата: 30 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

Депутат Городоцької міської ради, що на Хмельниччині, та член ВО “Свобода” Назарій Чепко залишив гомофобний коментар під дописом місцевого інформаційного пабліка в інстаграмі: “Хмельницький LIVE” цікавився в підписників, чи варто відкривати в місті гей-бар. 

Про це свідчать скриншоти коментарів, опубліковані в закритій ЛГБТ-групі на фейсбуку. 

Запитання “Чи слід у Хмельницькому відкрити гей-бар?” адміністрація інстаграм-сторінки “Хмельницький LIVE” поставила своїм підписникам 20 серпня. У коментарях під дописом користувачі почали висловлюватися щодо цієї теми: одні були не проти відкриття такого закладу, однак інші агресивно поставилися до ідеї. 

Одним з таких був і Назарій Чепко. Він залишив коментар зі сторінки під ніком 88virnyj, в описі до якої вказано, що чоловік працює радником міського голови, радником Хмельницької районної ради та депутатом Городоцької міської ради. 

“Відкрийте! І хай воно стане братською могилою! Хай воно згорить разом із власником!” – написав він. Наразі, однак, коментаря під дописом немає. 

На сайті Хмельницької міської ради в розділі “Радники міського голови” імені Чепка не вказано. Однак у списку депутатів міської ради VIII скликання на сайті Городоцької міської територіальної громади його ім’я перебуває під номером 25. 

Чепко не перший посадовець та член ВО “Свобода”, який висловлює гомофобне ставлення до українців. Так, улітку 2019 року заступник Сумського міського голови Максим Галицький у фейсбуку закликав відправляти ЛГБТ-українців, які виходять на Марш рівності, до концентраційних таборів. Допис він супроводив фотографією в’язнів нацистського концтабору з нашитими на одяг перевернутими трикутниками, якими за часів Третього рейху позначали гомосексуальних та бісексуальних чоловіків. 

“ЛГБТ-прайд здорової людини. Вірю – не за горами час, коли так звані прайди виглядатимуть саме так”, – підписав він світлину. 

Після розголосу правоохоронці відкрили кримінальне провадження за розпалювання ворожнечі щодо Галицького, однак уже в грудні 2020-го справу закрили

Нагадаємо, що досі у своїй країні ЛГБТ-люди стикаються з дискримінацією в навчанні, роботі та повсякденному житті. Останні соціологічні дослідження свідчать, що майже половина українців негативно ставиться до ЛГБТ-співгромадян. 

Фотографія обкладинки: “Україна молода”

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter