Департамент війни Офісу генпрокурора очолив колишній правозахисник Юрій Бєлоусов

Дата: 24 Травня 2022
A+ A- Підписатися
Департамент війни Офісу генпрокурора, головний координаційний підрозділ притягнення до відповідальності за воєнні злочини, очолив Юрій Бєлоусов.
 
Про це повідомили у фейсбуку органу. 
 
Юрій Бєлоусов / фейсбук ОГПУ

Досі Бєлоусов очолював Департамент протидії порушенням прав людини в правоохоронній і пенітенціарній сфері та спеціалізований підрозділ Офісу генпрокурора з протидії катуванням.

Він відомий своїм професіоналізмом в експертній спільноті та користується авторитетом у громадянського суспільства та партнерів, зазначили щодо призначення Бєлоусова в ОГПУ.

“Ми зробили висновки з тримісячної цілодобової інтенсивної координаційної роботи – реорганізували підрозділ під нові виклики та завдання, які перед собою поставили. Головне з них незмінне – ефективне розслідування і справедливе правосуддя за підтримки міжнародного фронту справедливості, який росте щодня”, – заявила генпрокурорка Ірина Венедіктова.
 
У минулому Юрій Бєлоусов, випускник Харківського національного університету внутрішніх справ, кандидат соціологічних наук, – виконавчий директор громадської організації “Експертний центр з прав людини”, у 2012–2016 роках був представником Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини – керівником Департаменту з питань реалізації Національного превентивного механізму. Ще раніше – працював у відділі Стратегічних проєктів Миротворчої місії ООН в Ліберії та очолював відділ регіональних представників міністра Управління моніторингу дотримання права людини МВС України.
 
У спеціалізації Бєлоусова – моніторинг дотримання прав людини в діяльності органів системи кримінальної юстиції, запобігання катуванням у місцях несвободи та впровадження інноваційних моделей і практик правоохоронної діяльності. 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter