Денісова з жовтня чекає від російського омбудсмана на відповідь щодо поїздки до Криму

Дата: 15 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова стверджує, що ще в жовтні надіслала запит своїй російській колезі Тетяні Москальковій про організацію її візиту до тимчасово окупованого Криму. Утім, реальних дій з боку Росії немає. 

Про це вона розповіла в коментарі “Крим.Реалії“. 

Омбудсмани Людмила Денісова та Тетяна Москалькова

“Я б дуже хотіла поїхати й відвідати в’язниці, де перебувають наші громадяни, перевірити умови утримання там. Тому що, коли родичі, або самі ув’язнені, або їхні адвокати нам пишуть листи чи телефонують про те, що там умови неможливі, не дають медичне лікування, не дають ліки, а потім пані Москалькова на ПАРЄ на засіданні комітету з прав людини каже, що все добре, що все прекрасно – це готель “п’ять зірок”, що може Уповноважена (з прав людини з України. – Ред.) поїхати. Так я хочу скористатися цим правом. Я звернулася до неї і сказала: “Якщо ви, пані Москалькова, таке сказали, чому я не їду? Я прошу вас забезпечити мені таку можливість і все ж побачити наших громадян”, – розповіла Денісова.

За її словами, вона хотіла б побачити не тільки місця несвободи, але й те, як живуть кримчани в умовах окупації. 

Нагадаємо, колишні політв’язні неодноразово вказували на неналежні умови в місцях несвободи в Криму. Так, до прикладу, камери в Сімферопольському СІЗО переповнені, там є миші та клопи. 

Раніше Кримська правозахисна група зафіксувала понад 30 смертей у Сімферопольському слідчому ізоляторі. 25 з них підтвердила російська пенітенціарна служба, називаючи їх самогубствами чи “природними смертями”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter