ДБР затримало співробітника СБУ, який торгував зброєю

Дата: 24 Липня 2020
A+ A- Підписатися

Слідчі Державного бюро розслідувань затримали працівника одного з Київських підрозділів СБУ під час збуту боєприпасів громадянину.

Про це повідомили в ДБР.

Слідчі встановили, що працівник СБУ продавав зброю та боєприпаси цивільним особам. Під час слідства, зокрема, задокументували, як він продав автомат АКС-74, п’ять магазинів до нього та понад 1 200 патронів калібру 5,45 мм на суму 1 500 доларів США харків’янину. Затримали працівника служби безпеки 22 липня під час збуту чергової партії патронів та двох предметів, зовні схожих на гранати.

Згодом, під час обшуку вдома у затриманого, а також в одному зі сховищ, яке він організував у Харкові, виявили 3,5 тис. патронів, автомат АКС-74 та дві гранати, які зовні схожі на бойові. Наразі затриманому планують повідомити про підозру в незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Також чоловіку планують обрати запобіжний захід та відсторонити від обійманої посади.

У разі доведення провини працівнику СБУ загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Нагадаємо, що нещодавно ДБР викрило в лавах СБУ сутенера. Правоохоронець, за версією слідчих, систематично вимагав гроші від жінок, які надають інтимні послуги, за “дахування” їхньої діяльності. Крім того, він за окрему плату забезпечував їх рекламою на сайтах знайомств. 

Також цього року Служба безпеки України викрила власного генерал-майора, який працював агентом ФСБ. Валерій Шайтанов, який обіймав посаду в Центрі спеціальних операцій “А” СБУ, працював агентом ФСБ під псевдонім Бобиль. Його куратором у російському відомстві був полковник Ігор Єгоров, який входить до департаменту ФСБ, що спеціалізується на плануванні, організації та проведенні розвідувальних і диверсійно-терористичних акцій на території як України, так і інших держав. Використовуючи своє службове становище, Шайтанов отримував розвідувальну інформацію від старших та вищих офіцерів СБУ. 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter