Данілов висловив думку про долю громадян РФ в Криму після деокупації півострова

Дата: 08 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов заявив, що в тимчасово окупованому Криму повинні жити громадяни України.

Так він прокоментував в інтерв’ю LB.ua питання про те, що робитиме влада України з росіянами, які з початку тимчасової окупації почали переселятися до Криму.

Олексій Данілов

Данілов вказав, що з початку російської агресії в Україні багато громадян України втратили свою власність на окупованих територіях. За його словами, “її конфіскували без всяких підстав”.

“Там повинні бути громадяни України. Крим – наша територія. Ми туди нікого не кликали. Їхати туди вони (громадяни РФ – Ред.) самі вирішували на свій страх і ризик”, – зазначив Данілов.

Свою позицію про долю громадян РФ після деокупації Кримського півострова висловили міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, його заступник Ігор Яременко, лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, постійний представник президента України в Автономній Республіці Крим Антон Кориневич

Політика України не стосуватиметься громадян України, які отримали російські паспорти на піівострові, оскілька Україна такі документи не визнає

Як відомо, з початку окупації Кримського півострова Росія змінює демографію Криму, ініціювавши низку програм з переселення громадян Росії на окуповану територію України та витісняючи з неї громадян України. 

Раніше ZMINA детальніше розповідала, як Російська Федерація змінює демографію Автономної Республіки Крим. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter