Цьогоріч послугами столичного центру зайнятості скористалися 3300 переселенців, 700 з них уже отримали роботу

Дата: 27 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

З початку цього року до київського міського центру зайнятості вже звернулися 3300 внутрішньо переміщених осіб, згодом 700 з них уже знайшли роботу.

Про це повідомляє пресслужба центру.

Фото: Getty Images

“Київський міський центр зайнятості активно реалізує програми, спрямовані на допомогу громадянам у їхньому професійному зростанні та пошуку роботи. Наша робота охоплює широкий спектр послуг: від консультування та професійної орієнтації до сприяння у працевлаштуванні та підтримки підприємницьких ініціатив”, – зазначив директор установи Дмитро Новицький.

Серед основних послуг, які пропонує центр зайнятості, – пошук роботи, де фахівці проводять індивідуальні консультації та добирають вакансії з огляду на досвід, навички та побажання кожного шукача роботи.

Також там проводять безоплатне професійне навчання, що дає можливість здобути нову професію або підвищити кваліфікацію. Зараз 100 людей проходять навчання, а 75 – отримали ваучери на навчання.

Окрім цього, зареєстровані безробітні можуть отримувати фінансову допомогу до 6700 грн на місяць, а також гранти на відкриття бізнесу (від 50 тисяч до 250 тисяч гривень). Для ветеранів доступні спеціальні програми з вищими сумами підтримки.

Завдяки системі “Єдине вікно послуг” Держслужба зайнятості об’єднала всі програми підтримки для вразливих категорій громадян, залучивши до співпраці не лише регіональні центри, але й комунальні установи, благодійні фонди, недержавні та громадські організації, міжнародних партнерів. Це дозволяє людям отримати інформацію про доступні соціальні послуги та підтримку з боку різних організацій, а також консультації, які впливають на їхнє подальше професійне життя, навчання, працевлаштування або відкриття власного бізнесу.

Наразі послугами центру зайнятості користуються близько 600 внутрішньо переміщених осіб.

Нагадаємо, що, згідно з результатами дослідження “Дієвість політики підтримки економічної активності жінок-ВПО”, близько 78% жінок з-поміж ВПО успішно працевлаштовуються на роботу в нових громадах.

Водночас за словами керівниці відділу моніторингу та оцінки соціальних проєктів “Соціоконсалтинг” Наталії Булиги, лише 4% опитаних жінок не стикалися з проблемами на шляху до працевлаштування. Найголовніший фактор, про який кажуть майже 90% опитаних респонденток, – це низька оплата праці, а також незручний графік роботи, особливо для жінок, які мають дітей.

Загалом в Україні досі простежується недостатній рівень інформованості жінок про спеціальні заходи та програми, які сприяють зайнятості ВПО.

Тож з метою підвищення ефективності політики підтримки економічної активності жінок-ВПО аналітики пропонують низку заходів на державному рівні. 

Зокрема, необхідно створити єдиний реєстр вітчизняних та міжнародних організацій, які реалізують навчальні та грантові програми для жінок-ВПО, з переліком відповідних програм. Він має бути доступний як для організацій, які займаються сприянням економічній активності жінок-ВПО, так і для самих жінок-ВПО, які бажають брати участь у таких програмах.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter