“Це місце вашої безпеки”: один з пунктів незламності у столиці відкрили у Лук’янівському СІЗО

Дата: 30 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Один із таких пунктів незламності, відкритих через атаки російських військових на енергетичну інфраструктуру України, розташувався на території Київського слідчого ізолятора. 

Про це повідомили в установі. 

Фото: Державна установа Київський слідчий ізолятор

За даними влади, після анонсу відкриття 22 листопада пунктів незламності, загалом в країні відкрили понад чотири тисячі таких.

У Києві вони працюють у десяти районах: Шевченківському, Деснянському, Оболонському, Святошинському, Дарницькому, Голосіївському, Солом’янському, Дніпровському, Подільському та Печерському. 

Усі їх ви можете знайти на спеціальній мапі за посиланням. У кожному такому пункті можуть перебувати одночасно від 40 до пів тисячі людей. 

Пункт незламності, відкритий у Київському СІЗО, працює цілодобово та безплатно, а знайти у ньому можна електроенергію, тепло, інтернет та альтернативні джерела живлення.

Фото: Державна установа Київський слідчий ізолятор

В Україні, за даними енергетиків, внаслідок постійних атак росіян майже не залишилося непошкоджених гідро- та теплоелектростанцій. Попри намагання енергетиків максимально швидко відновити пошкодження, мешканцям Києва міська влада радить готуватись до того, що відключення світла можуть тривати до весни. 

Нагадаємо, що з 10 жовтня, відколи Росія наносить масовані атаки по українській критичній цивільній інфраструктурі, внаслідок цього загинули щонайменше 77 цивільних, а ще 272 отримали поранення. 

Загалом від кінця лютого кількість вбитих росіянами українців перевалила за шість, а кількість поранених за 10 тисяч осіб. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter