Чорнобаївська площа та вулиця Ґолди Меїр: Київрада перейменувала ще 49 столичних топонімів

Дата: 28 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Київська міська рада на засіданні 27 жовтня дерусифікувала 49 вулиць, провулків та площ, назви яких пов’язані з Росією та Радянським Союзом.

Про це повідомив міський голова Києва Віталій Кличко.

Фото: Цензор.НЕТ

“Нові назви, зокрема, увіковічать пам’ять про визначні історичні події України, відомих діячів і Героїв, які прославляли Україну та боролись за незалежність нашої держави. А також – памʼять про захисників України, які поклали своє життя, боронячи нашу державу після широкомасштабного вторгнення російських варварів”, – зазначив Кличко.

Зокрема, у Дарницькому районі вулицю Славгородську перейменували на вулицю імені загиблого героя російсько-української війни Дениса Антіпова, вулицю Карла Маркса – на вулицю Йоганна Вольфганга Ґете.

У Голосіївському районі Амурську площу перейменували на площу Васильківську.

У Шевченківському районі вулиця Пушкінська названа на честь Євгена Чикаленка, вулиця Некрасівська стала вулицею Івана Драча, Краснодарська – вулицею Ґолди Меїр.

У Дніпровському районі вулицю Астраханську перейменували на вулицю Кастуся Калиновського.

У Солом’янському районі вулиця Багратіона отримала ім’я Максима Левіна – фотокореспондента, який загинув в березні під Києвом, а провулок Московський назвали на честь Павла Лі – актора та телеведучого, якого вбили російські окупанти.

У Подільському районі провулок Олександра Бестужева став провулком Кузьми Скрябіна.

У Святошинському районі площу Героїв Бреста перейменували на Чорнобаївську площу.

В Оболонському районі вулиця Маршала Тимошенка стала вулицею Левка Лук’яненка.

А в Печерському районі вулиця Олександра Матросова отримала назву на честь Генерала Кульчицького – українського військового, що загинув у 2014 році у Слов’янську.

Нагадаємо, що в серпні Київрада перейменувала 95 вулиць, провулків та площ, назви яких були пов’язані з Росією та радянським минулим. Нові назви визначили під час голосування, підтримали також перейменування вулиць на честь загиблих активістів Романа Ратушного та Катерини Гандзюк, журналіста Олександра Махова та фотографа, фотокореспондента Максима Левіна. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter