Чоловікові, який пошкодив камеру журналісту в Києво-Печерській лаврі, оголосили підозру

Дата: 19 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

Чоловіку, який пошкодив камеру кореспонденту під час знімання на території Києво-Печерської лаври, повідомили про підозру в умисному перешкоджанні законній професійній діяльності журналістів.

Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

Поліція прийняла заяву від репортера на території Києво-Печерської лаври. Джерело: пресслужба поліції Києва

Журналіст одного з інтернет-видань 17 квітня прийшов у лавру, щоб зробити сюжет. До нього підійшов 48-річний чоловік, який на добровільних засадах здійснює охорону вказаного приміщення. Він намагався відібрати в репортера відеокамеру, зламав кріплення до неї та пошкодив світлодіодну лампу, уточнили в прокуратурі.

Санкція відповідної статті передбачає штраф до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі до трьох років.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що наприкінці березня під стінами лаври митрополит УПЦ МП Павло погрожував журналістам побиттям.

Нагадаємо, що 29 березня 2023 року УПЦ МП мала виїхати з території Києво-Печерської лаври, оскільки в неї закінчився договір оренди храмів. Вранці 30 березня священники проводили в лаврі богослужіння, а о 10:00 до заповідника мала прибути комісія і розпочати процес передання майна лаври державі. Комісію Мінкульту до Києво-Печерської лаври парафіяни не пустили, а під час спілкування з журналістами митрополит Павло почав погрожувати медійникам побиттям. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter