Членам екіпажу літака МАУ, який на початку року збили іранські військові, присудили звання Героїв України

Дата: 30 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

Президент Володимир Зеленський надав звання Героїв України усім членам екіпажу літака МАУ рейсу PS-752 Тегеран – Київ, який на початку року збили іранські військові. 

Відповідний указ опублікували на сайті Офісу президента. 

Фото: Reuters

Посмертно звання за героїзм і самовіддані дії, виявлені під час виконання службового обов’язку, отримали дев’ятеро осіб: командир судна Гапоненко Володимир Іванович, бортпровідники Лихно Денис Михайлович, Микитюк Марія Михайлівна, Овчарук Валерія Євгеніївна, Сологуб Юлія Миколаївна, старші бортпровідники Матьков Ігор Валерійович та Статнік Катерина Олегівна, командир судна та пілот-інструктор Наумкін Олексій Євгенович, а також другий пілот Хоменко Сергій Анатолійович

Нагадаємо, що український літак регулярного рейсу PS-752, який прямував з Тегерана до Києва, розбився в Ірані на початку поточного року. Судно зникло з радарів на шостій хвилині після злету, а внаслідок катастрофи загинули всі пасажири та члени екіпажу – 176 людей. Згодом іранські військові повідомили, що “ненавмисно” збили літак.

Майже за рік після катастрофи Іран так і не передав Україні фінального звіту щодо трагедії, а Канада, 63 громадяни якої загинули на борту, вимагає не давати іранській владі самотужки розслідувати збиття літака.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter