Через російські обстріли в Дніпрі масово гине риба

Дата: 07 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Внаслідок обстрілів російських військових у Дніпрі фіксують факти загибелі риби. 

Про це розповіли в Державному агентстві меліорації та рибного господарства України.

Фото: darg.gov.ua

Експерти зазначили, що загибель риби фіксують попри те, що початок року для зимівлі водних мешканців був у межах іхтіологічних норм.

Так, коливання температури води становили в середньому 0,4–3оС у північних та західних областях, 1–4оС – у східних та центральних областях та 1,5–4,5оС – на півдні країни. Також у більшості областей льодоставу або взагалі не було або лід 3–6 сантиметрів частково укривав водойми.

Гине риба, зокрема, у Каховському водосховищі. Причиною цього стало зниження рівня води через пошкодження запірних шандорів Каховської ГЕС унаслідок російських обстрілів. 

Російські обстріли прибережної частини Херсона та акваторії Дніпра також призвели до масової загибелі товстолоба. За цим фактом правоохоронці вже відкрили кримінальне провадження. Орієнтована вартість збитків становить понад 390 мільйонів гривень. 

Росіяни вже порушили екологічний статус щонайменше 16 водно-болотних угідь в Україні, які охоронялися Рамсарською конвенцією. 

Нагадаємо, що Україна позиватиметься до Міжнародного суду ООН, щоб притягнути Росію до відповідальності за екологічні збитки. Задля цього в уряді торік оновили відповідну методику оцінювання.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter