Через похолодання в Києві відкрили понад 40 пунктів обігріву

Дата: 20 Грудня 2021
A+ A- Підписатися

Із 20 грудня в Києві розпочали роботу 44 пункти обігріву. 

Про це повідомили в КМДА.

Працівниця одного з пунктів обігріву в Києві. Фото: КМДА

За інформацією Українського гідрометцентру, у зв’язку з вторгненням арктичного повітря днями очікується значне похолодання. Так, 20 грудня синоптики прогнозують невеликий сніг та температуру повітря вночі та вдень на рівні 2–4° морозу. Наступного дня стовпчик термометрів сягне вночі 9–11° морозу.

Пункти обігріву відкрили в приміщеннях комунальних підприємств, лікарнях та територіальних центрах соціального обслуговування. Список з адресами можна переглянути за покликанням. До пунктів, як переконують посадовці, може звернутися кожен, хто потребує допомоги в морозні дні. У частині з них можна отримати першу медичну допомогу та випити гарячого чаю, а кілька центрів мають банки одягу, де за потреби можна взяти собі теплий одяг і взуття.

Облаштують пункти обігріву й у наметах у Дарницькому районі біля Приміського вокзалу “Дарниця” та на території парку “Привокзальний”, а також у Солом’янському районі – біля Південного вокзалу станції “Київ-Пасажирський”. 

Фото: Київська міська рада

На початку поточного року, за даними активістів, унаслідок переохолодження в Києві померли щонайменше п’ятеро безпритульних. Неабияку увагу до проблем безхатченків у столиці взимку привернула також історія чоловіка на ім’я Аптар, який працював двірником у Борщагівському районі. Громадянин Індії, який неофіційно працював у ЖЕКу, змерз на смерть 15 січня. За тиждень до цього Аптара забрали в лікарню, однак після повернення він побачив, що двері підвалу, де він ночував, були закриті. 

Нагадаємо, що нещодавно у Львові безпритульна жінка загинула від переохолодження на вулиці. 

Через пандемію коронавірусу безпритульні в Україні залишися сам на сам зі своїми проблемами, як свідчить дослідження Моніторингової місії ООН. Лише в Києві, за оцінюванням, мешкає від 5 до 40 тисяч бездомних, тоді як місто може розмістити менш як 200 осіб у комунальному притулку та прогодувати 300 людей на вулиці.

Фотографія обкладинки: vechirniy.kyiv.ua

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter